moerdijk    moerdijk   >  rijkaart  >  bliksembeveiliging in moerdijk

BLIKSEMBEVEILIGING
bliksembeveiliging en aardleiding specialist, ook voor moerdijk.Bliksem
Bliksem is een onderschat gevaar. Een ontlading laat in milliseconden miljoenen volt los op het inslagpunt. En als dat niet beveiligd is neemt de temperatuur in diezelfde milliseconden toe tot over de 1000 graden... en dat betekent meestal brand!


Bliksemafleider
Met een goede bliksemafleider is het directe gevaar van brand te voorkomen. Maar niet meer dan dat!


Bliksembeveiliging

Een bliksembeveiliging is méér dan alleen de bliksemafleider: ook uw electrische installatie dient beschermd te zijn.


Potentiaal vereffening
Dat is gewoon een moeilijk woord voor overspanningsbeveiliging.
Op een gewoon stopcontact staat 250 volt. Maar stel dat de bliksem ergens in / of in de buurt van een stroomdraad inslaat - dan kan dat een electrische puls veroorzaken van enkele duizenden volt. Computers en electronica kunnen daar niet goed tegen. (let wel: ook in een verwarmingsketel of wasmachine zit electronica!)
Een overspaningsbeveiliging zorgt ervoor dat de spanning op uw installatie nooit veel hoger kan worden dan 250 volt zodat uw electronica beschermd is.


Ook onderhoud
Rijkaart electrotechniek verzorgt ook in moerdijk onderhoud, certificering en reparatie aan bliksembeveiligingsinstallaties.
Home

- bliksembeveiliging
- bliksemafleider
- aardleiding

Contact & adviesBlikseminslag!
bliksemafleider
met 'uitsteeksels' op de nok en op de schoorsteen - zodat de bliksem niet hoeft te 'zoeken' naar een plek om in te slaan.

gezekerde dakgoot
Ook metalen dakgoten moeten geaard worden. Let op de koperstaaf die zo netjes mogelijk langs de regenpijp de grond in verdwijnt.